TIVIA järjestää Kehittämisen ihannetila -webinaarin torstaina 24.9.2020 klo 13.00 alkaen. Webinaarissa julkistetaan tuore Kehittämisen ihannetila -kirja, jonka taustoja ja sisältöä esittelee kirjan kirjoittanut tietokirjailija Reino Myllymäki. Webinaarin lopussa pidetään lyhyt paneelikeskustelu aiheesta. Webinaari on avoin ja maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Kirjan kirjoittaja ja webinaarin esiintyjäReino Myllymäki

Tutkimustyön teki ja kirjan kirjoitti liikkeenjohdon konsultti, mentori ja tietokirjailija Reino Myllymäki, joka on vuodesta 2009 tutkinut projektien epäonnistumisten syitä.

Kehittämisen ihannetila -webinaari

  • Torstai 24.9.2020
  • Klo 13.00–14.00
  • Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista ennakkoon
  • Ilmoittaudu webinaariin

Varmista paikkasi myös TIVIA-yhteisön tulevissa tapahtumissa ja liity jäseneksi.

Kehittämisen ihannetilanne -kirja

Kehittämisen ihannetila -kirjan etukansiKehittämisen ihannetilanne -kirja on jälkikäteen katsottuna johdonmukainen tulos projektien onnistumista koskevalle tutkimustyölle. Projektien epäonnistumisten juurisyitä etsittäessä nimittäin joudutaan nopeasti projektin aivan alkuun, jolloin projektin valmistelun virheiden ja puutteiden syy täytyy löytyä projektin ulkopuolelta organisaation projektikulttuurista, johtamisjärjestelmästä ja organisaatiokulttuurista. Suomalaisten yritysten ja yhteisöjen tietohallintovastaavien yhteistyöfoorumi IT Forum ryhtyi vuonna 2019 kartoittamaan projektien onnistumista tukevan kehittämisen ihannetilanteen tunnusmerkkejä. Vuoden 2019 lopulla syntyi idea kirjoittaa tämän työn pohjalta kirja. Se taas mahdollistui Tietotekniikan tutkimussäätiön myönnettyä tarkoitukseen apurahan.

Kehittämisen ihannetilanne -kirja kirjoitettiin COVID-19-pandemian aikana keväällä ja kesällä 2020. Kirjaa varten tehtiin etäkokousvälineellä yli 20 haastattelua, joissa nousi esiin uusia kehittämisen onnistumista parantavia tekijöitä ja näkökulmia. Ilman haastatteluihin osallistuneiden panosta kirja olisi vain kokoelma kirjailijan omia kokemuksia, nyt se on paljon enemmän. Kirja ei ole mikään keittokirjamainen ohje siitä, miten organisaation kehittäminen laitetaan kuntoon, vaan pikemminkin niksipirkka-tyylinen kokoelma huomioon otettavia asioita, joita on pyritty valottamaan monesta näkökulmasta. Kirjan lopussa on yhteenvetona kyllä se keittokirjamainenkin osuus.