TestausOSY:n ja FISTB:n pitkäaikainen aktiivi Kari Kakkonen on kirjoittanut mielenkiintoisen kirjan testauksesta. Tämä lienee ensimmäinen yritys kertoa testauksesta lapsille. TestausOSY ei jaa kaupallisia tuotemainoksia, mutta tämä on erityistapaus ja siksi ansaitsee huomiota.

Lapset ovat koodauksen ja testauksen tulevaisuus. Ohjelmistojen testaus on muutenkin yhä useammalle tarpeellinen taito, jota tarvitaan lisääntyvän koodauksen rinnalla. Kari Kakkonen on kirjoittanut kirjan ”Dragons Out – Kirja lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta”, joka on suunnattu 10-99 vuotiaille. Se ilmestyy 1.12.2020. Kirjaprojektia voi seurata osoitteessa www.dragonsout.com

Kirja toimii erinomaisena joululahjana sidosryhmillenne. Samoin se kannattaa ostaa sekä itselle että omille lapsille luettavaksi! Ennen 20.10.2020 tehtyjen tilausten osalta jokaista kolmea ostettua kirjaa kohti Kari lahjoittaa ja toimittaa lisäksi yhden kirjan kouluihin oppilaiden luettavaksi. Hinta on 40 €, sisältäen alv:n ja postimaksun.  Voit myös ostaa itse kirjoja kouluille lahjoitettaviksi.

Tilaukset 9.12.2020 mennessä ehtivät perille jouluksi.

Tilaukset osoitteesta https://www.dragonsout.com/p/preorder-dragons-out-book.html

Lisätietoja kari.kakkonen@dragonsout.com

Kirjan lohikäärme

Kirjan takakannen esittelyteksti

Opi ohjelmistotestausta hauskalla tavalla, lukemalla tarinoita lohikäärmeistä ja ritareista. Kirja on hyvää luettavaa lapsille itsenäisesti tai aikuisen kanssa, tai lisälukemiseksi kouluissa. Kirja myös sopii erinomaisesti kenelle vain, joka haluaa tietää, mitä ohjelmistotestaus on.

Kirja kertoo kahden lapsen, Lauran ja Teron, seikkailuista, joissa törmätään kyliä ja linnoja häiritseviin lohikäärmeisiin. Lapset oppivat erilaisista lohikäärmeistä ja niiden kukistamisesta ritarien avulla. Lapsista kehittyy poikkeuksellisen taitavia lohikäärmeasiantuntijoita.

Tarinat avataan tietotekniikan ja ohjelmistotestauksen termeiksi ja ajatuksiksi. Esimerkiksi lohikäärme edustaa vikaa ohjelmistossa, ritarit edustavat testaajia ja kehittäjiä. Lukemalla vertauksia on helppoa ymmärtää ja oppia.

Tässä kirjassa Kari Kakkonen yhdistää intohimonsa fantasiaan ja ohjelmistotestaukseen uudella ja kiehtovalla tavalla, luoden nautinnollisen elämyksen lukijoilleen.

Kirja sopii 10-99-vuotiaille, vaikkakin se on kirjoitettu lapsia ajatellen.

”Pidän suuresti ideasta yhdistää testaus ja lohikäärmeet. Ohjelmistotestauksen ideoiden selittäminen tällä tavalla toimii hienosti antamaan uusille testaajille yleiskuva testauksen syvyydestä. Tarinat sopivat myös sellaisenaan lapsille ja voivat kannustaa heitä ajattelemaan, kuinka he voivat testata sovelluksia, joita he käyttävät.” – Janet Gregory, DragonFire Inc, toinen kirjoittaja kolmelle ketterän testauksen kirjalle.