TestausOSY-aktiivi Kari Kakkonen on 30.9.2021 saanut EuroSTAR-konferenssin myöntämän European Testing Excellence -palkinnon https://conference.eurostarsoftwaretesting.com/awards/. Palkinto on suurin tunnustus Euroopassa testausalan vaikuttajille – henkilöille, jotka edistävät testausalaa, auttavat ihmisiä eteenpäin testausurillaan inspiroimalla tai muilla tavoilla. Palkinto on ns. vertaispalkinto, eli testausihmiset voivat ehdottaa palkinnon saajaa, ja se myönnetään, kun EuroSTAR on saanut laajan määrä puoltoja eri tahoilta.

Palkinta korostaa Karin pitkäaikaista panostusta testauksen asian edistämiseen niin TestausOSY:n, FiSTB:n, ISTQB:n, EuroSTARin, työnantajansa Knowitin ja viimeisimpänä oman yrityksensä Dragons Out Oy:n puitteissa. Karin palkitseminen oli ajankohtainen juuri nyt, kun Kari edistää tällä hetkellä ohjelmistotestauksen opettamista lapsille kirjansa Dragons Out! ja sen oheismateriaalien kautta. Oheismateriaaleja on jo käännetty lukuisille kielille ja kirja on ilmestynyt jo suomeksi ja englanniksi. Lue lisää Karin mietteistä, miltä palkinnon saaminen tuntuu.

Suomeen on nyt saatu kaksi Testing Excellence -palkintoa, sillä juuri viime vuonna palkittiin Maaret Pyhäjärvi. Muita alalla tunnettuja palkinnon saajia ovat mm. Paul Gerrard, Fiona Charles, Gerald Weinberg, Dorothy Graham, Martin Pol, Isabel Evans, Geoff Thompson, Erik van Veenendaal.

Dragons Out kirjan englanninkielisen version julkistustilaisuus on 7.10 – pyydä Karilta linkki, jos haluat osallistua (kari.kakkonen at dragonsout.com).