Kokonaisarkkitehtuuri eli yritysarkkitehtuuri (engl. enterprise architecture) on johtamisen ja toiminnan kehittämisen tukimenetelmä. Sen avulla mm. mallinnetaan liiketoiminta, organisaatio, prosessit ja tietojärjestelmät siten, että niitä voidaan paremmin analysoida ja kehittää strategisten ja toiminnallisten tavoitteiden mukaisesti.

Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisö KAOS pyrkii edistämään liiketoimintalähtöistä kokonaisarkkitehtuurinäkemystä suomalaisessa elinkeinoelämässä, yrityksissä, julkishallinnossa ja yhteisöissä. Yhteisön jäsenistö muodostaa aktiivisen liiketoiminta- ja kokonaisarkkitehtiverkoston. Yhteisön tavoitteena on kehittää kokonaisarkkitehdin ammatti-identiteettiä ja kasvattaa alan osaamista elinkeinoelämässä ja julkisessa hallinnossa. Yhteisö on aktiivinen ja se järjestää teematilaisuuksia. Yhteisön jäsenistöön kuuluu jo yli 1400 alan asiantuntijaa ja vaikuttajaa.

KAOS:n isännistön puheenjohtajana toimii kaudella 2016 – 17 Lassi Salo, lassi.salo [ät] gmail.com

Liittyminen

KAOS osaamisyhteisöön voit liittyä LinkedIn KAOS-ryhmässä.

Tilaisuuksien kutsut ja materiaalit

Suunnitellut tilaisuudet, varsinaiset kutsut sekä tilaisuuksien esitykset ja muu materiaali löytyy tältä samalta sivustolta osoitteesta:
http://www.sytyke.org/osaamisyhteisot/kaos/kaos-materiaalit/

Tilaisuuksiin ilmoittautuminen

Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan kunkin tilaisuuden oman kutsun mukaisesti, esimerkiksi Eventbrite-palvelun avulla. Peruutukset on tärkeää hoitaa samalla välineellä. Ilmoittautuminen voi vaihdella tapauskohtaisesti, sillä joihinkin tilaisuuksiin ei välttämättä vaadita ilmoittautumista.

Isännistön jäsenet kaudella 2017-18

Yritykset:

  • Jouni Lähteenmäki / OP
  • Leo Vanhatalo / Samlink

Julkishallinto:

  • Jari Ylikoski / Suomen Kuntaliitto ry
  • Tarja Äikäs-Kukkula / Tietokarhu oy

Toimittajat:

  • JP Tolvanen / Metacase
  • Lassi Salo / QPR Software (puheenjohtaja)

Koulutus ja tutkimus:

  • Janne J. Korhonen / Aalto yliopisto
  • Åke Söderlund / Ålands landskapsarkiv

Isännistö vaihtuu keväisin maalis-huhtikuussa pidettävässä vuosikokouksessa. Kunkin isännistön jäsenen kausi on kaksi vuotta, jonka jälkeen hän on erovuorossa.