Mallinnusseminaari järjestetään myös tänä vuonna!

Koko päivän liveseminaari arkkitehdeille, kokoushotelli Hanaholmen torstaina 9.11.2023

Seminaarin ohjelma on nyt täydentynyt ja kaikki demot sovittu. Yhden puhujan osalta odottelemme vielä vahvistusta, muutoin ohjelma on lyöty lukkoon. Ohjelmat löydät jäljempää tältä sivulta.

Viime vuonna KAOS järjesti ensimmäistä kertaa arkkitehdeille suunnatun, mallinnukseen keskittyvät koko päivän seminaarin. Seminaari onnistui yli odotusten ja sai tosi hyvät palautteet. Tämän innoittamana KAOS järjestää seminaarin myös tänä vuonna.

Kattaaksemme tilojen ja tarjoilujen kulut, tilaisuus on maksullinen. Seminaarin hinta on 160 € / 230 € riippuen valitsemastasi seminaaripaketista. Seminaari järjestetään, mikäli saamme riittävästi ilmoittautumisia 9.10. mennessä. Jos siis haluat mallinnuskarkeloiden toteutuvan tänäkin vuonna, niin toimi ripeästi!

Seminaari pidetään torstaina 9.11. kokoushotelli Hanaholmenissa, jonne pääsee kätevästi länsimetrolla. Aamukahvia on tarjolla klo 9.00 alkaen, virallinen ohjelma alkaa klo 9.30. Seminaarin ohjelma päättyy klo 17.00, mutta iltaa on mahdollista jatkaa verkostoitumisen ja illallisen merkeissä vielä senkin jälkeen.

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 27.10.2023. Seminaarin tilat ja tarjoilut on varattu 70 henkilölle ja seminaarin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Seminaarin sisältö

Seminaari on suunnattu nimenomaan arkkitehdeille, joten ohjelmassa painottuvat erilaiset mallintamiseen liittyvät asiat; arkkitehtuurikuvausten hyödyntäminen, mallinnustyökalut ja arkkitehtien osaaminen.

Aamupäivällä on tiedossa 3 puheenvuoroa, joiden aiheena ovat käytännön case-esimerkit kuvausten hyödyntämisestä sekä arkkitehtuurivälinetarjonta ja välineiden erityispiirteet. Lounaan jälkeen seminaarivieraat pääsevät osallistumaan mallinnusvälineiden demoesityksiin. Jokaisen välineen demo toteutetaan kaksi kertaa, joten osallistujilla on mahdollisuus käydä kuuntelemassa joko kaksi demoa kokonaisuudessaan tai kuunnella vaikka osia kaikista demoista.

Väline-esittelyjen jälkeen on vuorossa puheenvuoro arkkitehtien osaamisesta. (Puhuja varmistuu myöhemmin, mahdollisesti kuulemme eräässä toisessa Pohjoismaassa lanseeratusta arkkitehdin osaamisprofiilista.)

Seminaarin virallisen ohjelman päättää paneelikeskustelu. Keskustelun teemaksi valikoitui ‘kestävä arkkitehtuuri’ – miten arkkitehtuuritoiminto saadaan pidettyä hengissä pidempään?’

Ohjelma

09.00-09.30 Aamukahvia tarjolla
09.30-09.40 Tilaisuuden avaus 
09.40-10.10 Case 1 – Tavoiteltavat KA-työn hyödyt ja kuvaukset joilla hyötyjä on ulosmitattu – Jari Isokallio (Digi- ja väestötietovirasto)
10.15-10.45 Case 2 – Tavoiteltavat KA-työn hyödyt ja kuvaukset joilla hyötyjä on ulosmitattu – Virpi Kotala (Traficom)
10.55-11.25 Arkkitehtuurivälinetarjonta ja välineiden erityispiirteet –  Anna Aaltonen (Coala)
11.30-12.30 Lounas
12.30-12.45 Johdanto demoihin – mihin kannattaa kiinnittää huomiota, mitä toimittajien on pyydetty esittelemään
13.00-13.45 Demot – toteutus 1

 • Ardoq
 • BiZZdesign
 • OrbusInfinity
 • Sparx EA + Archi
14.00-14.45 Demot – toteutus 2

 • Ardoq
 • BiZZdesign
 • OrbusInfinity
 • Sparx EA + Archi
15.00-15.45 Arkkitehdin osaamisprofiili (esiintyjä vahvistetaan lähiaikoina)
16.00-16.45 Paneelikeskustelu
16.45-17.00 Seminaaripäivän yhteenveto
17.30-20.00 Verkostoitumistilaisuus

Mallinnusvälineiden demot

Varmistuneet demot:

 • BiZZdesign
 • Sparx EA + Archi (ilmaisväline)
 • Ardoq
 • OrbusInfinity (Infinity on Orbuksen SaaS-ratkaisu, seminaarissa mahdollista sopia Orbuksen kanssa erikseen myös on premise -ratkaisun esittely)

Asiantuntijat

 • Anna Aaltonen, Coala Oy
 • Jari Isokallio, Digi- ja väestötietovirasto
 • Virpi Kotala, Traficom

Mallinnusillan materiaalit

Materiaalit ovat zip-pakattuna ladattavissa täältä.